Groesbeek, 7 april 2016 - De gemeente Berg en Dal gaat verder met Acteon Thuiszorg na het faillissement van TSN op 16 maart 2016. Dat hebben burgemeester en wethouders onlangs besloten. De klanten die thuiszorg ontvangen van thuiszorgorganisatie TSN, houden hun eigen hulp voor dezelfde eigen bijdrage. De kosten voor de gemeente blijven ook gelijk.


De gemeente had met Thuiszorgorganisatie TSN een contract gesloten voor hulp bij het huishouden. TSN heeft in november 2015 bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd en is op 16 maart dus failliet verklaard. Vanaf die datum (16 maart) betaalt het UWV de salarissen voor het personeel nog 6 weken door. Dat betekent dat TSN tot 25 april 2016 op de normale manier zal blijven doorwerken. Het personeel blijft deze periode nog in dienst bij TSN en klanten behouden zoveel mogelijk hun eigen hulp. Alleen als een medewerker van TSN niet voor Acteon als werkgever kiest, krijgt de klant een nieuwe hulp.

De nieuwe organisatie Acteon Thuiszorg B.V. neemt de 190 klanten van TSN in Berg en Dal met ingang van 25 april over tot het einde van het contract, 1 juni 2017. Ook met Vérian en TZorg heeft de gemeente een contract. Dat wordt tot dezelfde datum verlengd. De cliënten van TSN hebben inmiddels een brief gekregen over de verandering van aanbieder en wat dat voor hen betekent.

Ook neemt Acteon het personeel over, tegen de huidige arbeidsvoorwaarden. Het tarief dat de gemeente betaalt, en de eigen bijdrage van de klant, blijven gelijk. Acteon is daarom voor de gemeente een goed alternatief voor TSN. De gemeente Berg en Dal vindt het belangrijk dat klanten kunnen blijven rekenen op de hulp die zij nodig hebben bij het huishouden.